Antena Căutare

Media: CNA va da amenzi graduale si va sanctiona ingerinta in programe

Deputatii din comisia de cultura au introdus noi sanctiuni in legea audiovizualului. Pornind de la initiativa deputatilor PDL Raluca Turcan, Brindusa Novac, Doinita Chircu si Cezar Preda privind modificarea si completarea Legii audiovizualului 504/2002, membrii comisiei au introdus la capitolul sanctiuni inclusiv ingerinta.

Furnizorii de servicii media audiovizuale vor fi obligati, daca legea va fi adoptata de Parlament, sa asigure aplicarea mai multor principii altfel vor fi sanctionati, in prima faza cu somatie, apoi, pentru aceeasi greseala urmand sa primeasca o amenda, care va creste gradual daca incalcarea aceluiasi principiu va continua sa se repete.

Astfel, pentru respectarea interesului public, toti furnizorii de servicii media audiovizuale vor fi obligati sa asigure: libertatea de exprimare, de a comunica si a primi informatii; pluralismul surselor de informarea publicului; informarea obiectiva a publicului prin prezentarea corecta a faptelor si evenimentelor; protectia interesului superior al minorului; protejarea vietii private si de familie, a domiciliului si corespondentei; dreptul la imagine, protejarea demnitatii, onoarei si reputatiei persoanei; respectarea prezumptiei de nevinovatie; protejarea egalitatii in drepturisi egalitatii de sianse, nediscriminarii pe criterii de rasa, sex, nationalitate, religie, convingeri politice, orientare sexuala ori stare sociala; transmiterea informatiilor si a comunicatelor oficiale ale autoritatilor publice cu privire la calamitati naturale, stare de necesitate sau de urgenta, starea de asediu ori de conflict armat, epidemii; transparenta finantarii activitatii proprii precum si a structurii actionariatului.

Tot articolul, in Jurnalul National

Larry Page va prelua sefia Google, hotarat sa reduca birocratia... Volksbank cere despagubiri Guvernului si ANPC pentru OUG 50...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x