Antena Căutare

Mediul privat, aratat cu degetul de Basescu: Statul nu poate fi corupt fara un partener

Presedintele Traian Basescu sustine ca mediul privat si statul trebuie sa-si asume impreuna responsabilitatea legata de existenta coruptiei.

"Eu cred ca esenta realitatilor romanesti, in primul rand trebuie sa iasa din ipocrizie. Daca este coruptie, statul singur nu poate fi corupt, are un partener. Haideti sa ne asumam impreuna ce avem de facut. Cel mai usor lucru pentru sectorul privat este sa critice statul, cel mai usor lucru pentru stat este sa fie indiferent la problemele mediului de afaceri. Eu nu cred ca suntem la acest stadiu. Eu cred ca asumarea de ambele parti a responsabilitatilor este un lucru esential", a spus Basescu, la lansarea Raportului privind competitivitatea Romaniei, eveniment organizat de Camera de Comert Americana din Romania.

In ceea ce priveste existenta coruptiei, presedintele Basescu spune ca responsabilitatea trebuie impartita si asumata in acest caz.

"Un functionar corupt nu poate fi corupt daca nu are un partener care sa-i dea un ban in mana, un minister nu poate plati cu 50% mai mult, daca nu exista un consultant care sa valideze ce spune constructorul", a explicat Basescu.

Sursa: Jurnalul National

Opt fosti directori Siemens, acuzati ca ar fi dat mita 100 milioane de dolari... Salvarea euro incepe sa se duca pe copca. Mai multi lideri europeni contesta acordul de la summit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x