Antena Căutare

Ministrul Economiei cere Curtii de Conturi sa controleze toate companiile nationale cu pierderi si arierate

Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu a anuntat vineri faptul ca a solicitat Curtii de Conturi declansarea unor controale imediate la toate companiile nationale care inregistreaza pierderi, pentru verificarea contractelor de achizitii incheiate in acest an fara licitatii, potrivit Mediafax.

"Dorim sa reducem pierderile substantiale ale companiilor si societatilor nationale prin decuplarea clientelei politice de la contractele cu statul. Azi (vineri - n.r.) am cerut Curtii de Conturi, prin intermediul Ministerului Finantelor Publice, sa declanseze controale imediate la toate companiile nationale care inregistreaza pierderiministerul si arierate la buget. Sa se verifice toate contractele de achizitii de bunuri si servicii care s-au facut de la inceputul anului si pana in prezent, mai ales cele facute fara licitatii, pe baza de incredintare directa", a spus ministrul Economiei, Daniel Chitoiu.

"Reducand aceste cheltuieli neeconomice se reduc automat si pierderile", a adaugat Chitoiu.

"De asemenea, avem in vedere stimularea privatizarii companiilor cu capital de stat. La cele de interes strategic vom vinde pe bursa numai un pachet cuprins intre zece si 15 la suta din actiuni, astfel incat sa obtinem un pret corect. Banii incasati pe vanzari pe bursa vor ramane la companii, pentru investitii", a mai spus ministrul Daniel Chitoiu.

VIDEO! Vanzarile de telefoane inteligente sunt in crestere... Ponta: Nu renuntam la majorarea salariilor nici daca economia europeana se inrautateste. Taiem de la alte capitole...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x