Antena Căutare

Ponta: Nu renuntam la majorarea salariilor nici daca economia europeana se inrautateste. Taiem de la alte capitole

Noul premier sustine in continuare ca a doua majorare de salarii se va face de la 1 decembrie 2012, asta dupa ce negociatorul FMI in Romania, Jeffrey Franks, anunta restituirea celei de-a doua transe abia la inceputul lui 2013.

Prima crestere de salarii pentru bugetari, de 8%, este prevazuta de la 1 iunie 2012, a intarit Ponta. Acesta a dat asigurari ca Executivul va face eforturi sa gaseasca bani pentru a plati salariile majorate, indiferent de situatia economica europeana.

"Guvernul nu va renunta la a mai efectua a doua etapa de majorare a salariilor in sectorul bugetar nici daca situatia economica se va inrautati in semestrul II al anului, ci va taia in acest caz din cheltuieli la alte capitole", a declarat duminica premierul Victor Ponta.

Mai mult, seful Guvernului a apreciat activitatea inceputa in cadru ANAF - reducerea evaziunii fiscale si colectarea mai buna a veniturilor la buget, sustinand ca ar putea fi taiate cheltuieli de la alte capitole pentru a se asigura bani pentru majorarile de salarii promise.

"Nu cu orice pret, pentru ca nu despre asta e vorba. Este vorba despre ceea ce am reusit sa aflam practic inainte de a intra in Palatul Victoria si in sediul Ministerului de Finante, pentru ca noi am avut o situatie speciala: am negociat cu delegatia Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale inainte de a fi investiti in functie si a pune piciorul fizic in Palatul Victoria si in Ministerul Finantelor", a spus seful Guvernului.

Guvernul taie din achizitii si cheltuielile cu deplasarile pentru a restitui banii pensionarilor

"In sedinta de miercuri a Guvernului, Ministerul Finantelor va prezenta un memorandum pe tema reducerii cheltuielilor cu bunuri si servicii, deplasari externe", a spus Ponta, precizand ca a avut, vineri, o discutie pe aceasta tema cu ministrul Finantelor.


Foto: Intact Images

Ministrul Economiei cere Curtii de Conturi sa controleze toate companiile nationale cu pierderi si arierate... VIDEO! Inaugurarea autostrazii Bucuresti - Ploiesti, amanata din nou...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x