Antena Căutare

Moody's avertizeaza: Protestele afecteaza rating-ul Romaniei

Agentia de rating Moody's sparge gheata si ia in calcul pentru prima data amplele miscari de strada din Romania, afirmand ca protestele incepute pe 12 ianuarie au un impact negativ asupra calificativului suveran al Romaniei, deoarece fac mai dificila pentru Guvern continuarea reformei structurale si fiscale.

"Chiar daca recentele evenimente, declansate de demisia secretarului de stat din Ministerul Sanatatii Raed Arafat, intarzie implementarea reformei in domeniul sanatatii, efectul asupra ratingului Romaniei ar fi pozitiv daca forma finala a legii intruneste conditiile impuse de FMI, UE si Banca Mondiala, dar in acelasi timp se bucura de legitimitate politica si publica ca urmare a participarii lui Arafat la formulare (...) Sansele unei evolutii favorabile sunt diminuate insa de continuarea protestelor, care au evoluat intr-o expresie mai generala de nemultumire asupra politicilor de consolidare fiscala ale Guvernului. Nemultumiri de acest fel apar in Europa si sunt chiar mai puternice in unele tari, ca urmare a incetinirii cresterii economice si taierii beneficiilor sociale", au apreciat specialistii agentiei.

De asemenea, Moody's apreciaza ca, avand in vedere ca anul acesta au loc alegeri, sustinerea protestelor de catre partidele politice de opozitie nu este deloc surprinzatoare.

Moody's este singura mare agentie de rating care a mentinut Romania in categoria tarilor recomandate pentru investitii (Baa3), de la inceputul crizei financiare si pana in prezent.

Foto: Intactimages / EPA

Grecia vrea sa reduca TVA, de la 23% la 20%... UE: Iranul, sub embargo petrolier gradual...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x