Antena Căutare

Moody's: Redresarea economiilor est-europene este fragila

Redresarea economiilor est-europene ramane fragila, chiar daca cea mai dificila perioada a crizei a fost depasita, potrivit agentiei de evaluare financiara Moody's, citata de Bloomberg.

"Ne aflam intr-o faza de redresare fragila. Exista riscuri legate de mediul economic mondial si riscuri legate de capacitatea de rezolvare a problemelor structurale", a spus Hornung, care participa la o conferinta in Slovacia.

Fondul Monetar International anticipeaza ca economia regiunii va avansa in acest an cu 2,8%, in timp ce Ungaria, Lituania si Letonia vor inregistra cele mai slabe performante, in conditiile in care economiile lor se vor contracta in continuare.

Hornung a mai spus ca impactul crizei din Grecia asupra Europei de Est a fost limitat, avand in vedere ca statele din regiune au un nivel relativ redus al datoriilor, fata de PIB.

El a avertizat insa ca recesiunea a dus la cresterea deficitelor bugetare si a datoriilor, astfel incat guvernele statelor din Europa de Est trebuie sa aplice reforme structurale care sa faciliteze consolidarea finantelor publice.

Semnal de alarma: Bulgaria, Romania si Ungaria, cele mai expuse la criza din Grecia... Ingrijorator: Restantele romanilor la credite bat record dupa record...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x