Antena Căutare

Mugur Isarescu: "De 20 de ani, Romania are o crestere economica dezechilibrata"

Romania a avut, in ultimii 20 de ani, o economie dezechilibrata, iar pentru urmatoarele doua decenii lucrurile nu se vor schimba, a declarat, astazi, Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei.

"De unde ar putea veni cresterea economica si in ce conditii, in 2011? Te-ar stimula sa spui ca dintr-o caciula, la noroc. Cresterea economica este de fapt un produs sintetic al fortei de munca. In esenta, venitul national rezulta din forta de munca angajata si productivitate. Romania are o crestere economica dezechilibrata de 20 de ani, cu cerere mica si oferta mare. Nici nu prevedem o altfel de crestere economica in urmatorii 20 de ani"


Oficialul BNR a punctat faptul ca tipul de crestere economica bazat numai pe imprumuturi nu este unul fezabil.

"Acest tip de crestere economica nu este fezabil nici social, nici politic, nici economic. O tara nu se poate imprumuta la infinit pe zece ani, iar pe alti zece sa dea inapoi, si tot asa", a atentionat Mugur Isarescu.

sursa:Jurnalul

foto: Intact Images

Un nou tronson de metrou, finalizat in 2013... Factura pentru gazele din import a ajuns la 830 mil. $, in crestere cu 7%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x