Antena Căutare

Mugur Isarescu: "Prognozele care indica un curs de 5 lei/euro sunt gresite"

Mugur Isarescu a declarat ca prognozele care indica un curs 5 lei/euro daca se intampla "ceva in Grecia" sunt eronate. Guvernatorul BNR a precizat ca banca centrala nu va permite un astfel de nivel pentru ca dolarul s-a intarit foarte mult in raport cu euro, si ar afecta puternic economia.

"Ce ne deosebeste prognozele de acum versus 2007 - 2008? Atunci euro se intarea fata de dolar. Acum este de-a-ndoaselea. Acum se duce spre 1,2 poate chiar 1,1. Cred ca risca cei care vorbesc despre o prognoza aproape fireasca a cursului de 5 lei/euro", a declarat Isarescu, potrivit Mediafax.

"Daca se intampla ceva in Grecia se duce deja la 1,1 sau 1 (cursul euro/dolar - n.r.). In mod firesc suntem cu ochii la euro/dolar. O asemenea prognoza sufera (5 lei/euro - n.r.). As spune ca sufera rau. Deosebirea este clara intre 2007- 2008 fata de 2012", a mai afirmat guvernatorul BNR in cadrul unui seminar privind politica monetara.

Citeste si Jurnalul!

Foto: Intact Images

Nou termen: Transalpina, terminata in septembrie... EximBank pune la dispozitia agentilor economici informatii privind riscurile contractarii cu parteneri de afaceri din 76...
Cum te afectează echinocțiul de primăvară, în funcție de zodie
Lumina zilei care își face mai mult simțită prezența și vreme caldă sunt semne evidente...
Horoscopul zilei de 25 martie 2023. Taurii trebuie să aibă mai multă grijă de ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 25 martie 2023 spune că Taurii trebuie să aibă mai multă grijă de ei și...
Parteneri
Prăjitură cu cremă de mac și crumble. Un deliciu garantat
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x