Antena Căutare

Nu toti angajatii la stat vor beneficia de marirea de salarii de 8%

Se maresc salariile bugetarilor, dar nu toate. Nu toti angajatii la stat vor beneficia de marirea de 8 la suta din iunie. Asta pentru ca, desi pare greu de crezut, lefurile lor sunt mai mari decat in 2010.

Taierea salariilor cu 25 la suta a fost fentata in unele primarii si consilii judetene. O spune noul ministru pentru Dialog Social. Iar sporurile ilegale n-au lipsit, in anii acestia, pentru unii bugetari.

Ceilalti se vor intoarce la veniturile din 2010 abia anul acesta. Primesc o prima majorare, de 8 la suta, in iunie. A doua transa, diferenta pana la 16 la suta, va veni in toamna. Iar confirmarea a venit la audierile din Parlament.

Calculele arata ca, pentru majorarea de 8 la suta din iunie a salariilor bugetarilor, statul va cheltui 100 de milioane de euro.

Din vara, un profesor ar urma sa castige, in medie, putin peste 1.400 de lei, iar un angajat din sistemul de sanatate 1.350 de lei. Daca a doua majorare va fi aplicata din luna octombrie, Guvernul va mai avea nevoie de 150 de milioane de euro.



Foto:Intact Images

Sondaj: Peste 60% dintre romani cred ca situatia economica este foarte slaba... Cupru Min, capusata de "gasca" PDL Alba. Liderul de sindicat ii acuza pe Berceanu si Videanu de subminarea eco...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x