Antena Căutare

Sondaj: Peste 60% dintre romani cred ca situatia economica este foarte slaba

Conform studiului realizat de ISRA Center, 63% dintre respondenti au afirmat ca situatia economica actuala a Romaniei este foarte slaba. Mai mult, circa 40% din romani au apreciat ca situatia economica se va inrautati in urmatoatele sase luni, in timp ce doar 6% sunt optimisti.

Cu toate acestea, in 2012, romanii vor sa-si cumpere un imobil sau sa-si renoveze casa, ori sa-si ia o masina.

Potrivit studiului ISRA, in comparatie cu media europeana, mai multi romani detin o locuinta proprie si mai putini au masina. Astfel, 70% din locuitorii oraselor medii si mari detin o locuinta, in timp ce jumatate au masina. Pe de alta parte, la nivelul populatiei Romaniei, datele Eurostat arata ca procentul proprietarilor de case ajunge la 90%, mult mai mare decat media statelor UE, care este de 66%. Dintre proprietarii din mediul urban, in 2012, 15% intentioneaza sa isi renoveze locuinta si 8% sa isi schimbe mobila sau sa realizeze alte imbunatatiri ale locuintei.

In ceea ce priveste intentia de a achizitiona un autoturism, 10% dintre cei care nu au masina au raspuns ca intentioneaza sa cumpere una in urmatoarele 12 luni.

Iar, in ceea ce priveste creditele, intentia de achizitie se mentine la un nivel similar cu cel din anul precedent, 7% intentionand sa achizitioneze un credit sau leasing auto in urmatoarele 12 luni. Mai mult de jumatate din populatia urbana este insa de parere ca bancile au conditii prea stricte pentru acordarea creditelor, in timp ce aproape 50% nu sunt multumiti de dobanzile si comisioanele percepute de banci in cadrul produselor de creditare.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 1.108 persoane, reprezentativ pentru populatia in zona urbana (orase peste 50.000 de locuitori), cu varsta intre 20 si 60 de ani. Datele au fost culese prin intermediul interviurilor fata in fata, la domiciliul respondentului, in perioada 17-29 februarie.

Statul roman, dat in judecata de Roman Copper pentru Cupru Min... Nu toti angajatii la stat vor beneficia de marirea de salarii de 8%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x