Antena Căutare

Olli Rehn: "Zona euro trebuie consolidata entru a evita alte crize economice"

Comisarul comisarul european pentru afaceri economice si monetare, Olli Rehn, i-a avertizat pe liderii zonei euro ca trebuie sa fie prudenti, si ca zona trebuie consolidata inainte de a se extinde din nou, pentru a evita, in viitor, alte crize economice.

"Capacitatea zonei euro de a actiona trebuie sa fie mult mai buna inainte de a putea incepe sa se extinda semnificativ", a declarat Rehn intr-un interviu acordat postului finlandez de televiziune MTV3, preluat de Reuters, citat de Mediafax.

Zona euro s-a format in 1999, cu adoptarea monedei unice in 11 state UE. Grecia a intrat in zona euro in anul 2001, urmata de Sovenia in 2007, Malta si Cipru in 2008, Slovacia in 2009, respectiv Estonia in 2011.


Olli Rehn a spus ca Letonia, Lituania si Polonia sunt probabil urmatoarele state care se vor alatura zonei euro, care are in prezent 17 membri.

Zona euro se confrunta de doi ani cu criza datoriilor de stat declansata la inceputul anului 2010 in Grecia, care a impins statul elen, Portugalia si Irlanda la acorduri de asistenta externa cu FMI si Comisia Europeana.

Vanzarea companiei Cupru Min a esuat. Roman Copper a refuzat sa depuna o garantie pentru investitiile de mediu... Pretul petrolului a scazut cu aproape doi dolari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x