Antena Căutare

Oprescu: Pretul gigacaloriei s-ar putea dubla in Capitala

Pretul gigacaloriei s-ar putea dubla in Bucuresti, spune primarul general Sorin Oprescu. Edilul a declarat astazi ca Primaria Capitalei va incerca sa-i ajute pe cei cu venituri mici, dupa aparitia normelor metodologice ale actului guvernamental.

"Guvernul da mai putini bani la toti banii de subventie si muta o parte la ajutoare. Guvernul se spala pe maini de aceste probleme si lasa primaria si cetatenii sa suporte costurile. Asta inseamna ca pretul la incalzire se poate dubla. Nu vreau sa sperii pe nimeni. Daca guvernul nu are curaj sa spuna asta, o spun eu. Pretul gigacaloriei nu mai poate fi subventionat. Primaria singura nu poate acoperi aceasta subventie. Va da ajutoare pentru cei cu venituri foarte mici"


"Trebuie sa asteptam sa vedem daca ii putem ajuta pe saracii care au sub 786 de lei lunar, ca daca au un frigider si o masina de spalat nu ii mai putem ajuta, este o aberatie",

Oprescu a afirmat ca Primaria a dat anul trecut 100 de milioane de euro subventie, iar in acest an incearca sa dea 125.000 de milioane de euro.

Primarul general a subliniat ca pretul la gicacalorie este cel mai ridicat din tara, 318 lei, 60 la suta fiind tariful Elcen si 40 la suta tariful RADET.

"Pana acum fiecare, si Elcen si RADET, subventiona pierderile. Guvernul nu s-a achitat niciodata de aceste sume, anul trecut a dat cam 10 la suta. Guvernul ar trebui sa se implice sa scada pretul la Elcen. Nu stiu unde este economia pe care o face statul pentru cetateni. Guvernul ar fi putut sa dea in continuare subventia", a spus Oprescu, potrivit Mediafax.

Edilul a precizat ca cel mai greu o duc primarii din opozitie, mentionand ca va fi o mare problema sociala, iar Primaria Capitalei va incerca sa majoreze subventia.

Bucurestenii vor plati in medie 350 de lei pe luna pentru incalzire

O familie care locuieste la doua camere va plati aproximativ 300 de lei pe luna pentru incalzire. La trei camere tarifele vor creste pana la 350 de lei, iar pentru 4 camere proprietarii vor scoate din buzunar peste 400 de lei.

Citeste si Jurnalul

Foto: Intact Images

Blejnar : "1.716 angajati ANAF au plecat acasa"... Rezervele valutare ale BNR au scazut in august cu 130 milioane euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x