Antena Căutare

Pagubele produse de epidemia E.coli depasesc 400 mil. €

Primele estimari privind pagubele produse de epidemia E.coli se ridica la 400 de milioane de euro si nimeni nu poate da garantii ca pierderile vor fi vreodata recuperate. Valoarea va mai creste insa in perioada urmatoare deoarece numai zece state europene si-au raportat deocamdata pierderile.

Chiar daca in Romania nu s-a descoperit inca nicio infectie cu aceasta bacterie, teama oamenilor de a mai cumpara castraveti i-a facut pe producatori sa distruga zeci de tone de legume.

Astfel, pagubele din Romania reprezinta putin peste 2% din estimarile actuale, adica noua milioane de euro. Bilantul final va fi insa ceva mai mare. Bacteria a lovit mai multe tari si nu toate au raportat estimarile de pierderi.

Cea mai mare paguba a fost consemnata de Spania. Dupa ce s-a crezut ca bacteria ar proveni de la castravetii iberici, fermierii au inregistrat pierderi de 200 de milioane de euro. Adica jumatate din suma estimata pana acum.

Pe a doua pozitie se afla Olanda, cu pierderi de 80 de milioane de euro, in timp ce Franta si Germania au avut pagube de cate 30 de milioane de euro fiecare. Toate sperantele producatorilor se indreapta acum catre Uniunea Europeana, de unde spera sa obtina mai multi bani pentru pierderile suferite.

Comisia Europeana a propus deocamdata compensatii de 150 de milioane de euro pentru fermierii europeni afectati. Sumele reprezinta insa doar o treime din pagubele consemnate de agricultori.

Sursa: Antena3

INS: PIB-ul a crescut cu 0,7% in primul trimestru din 2011... Pelerinaj la Palate. Companiile straine vin in valuri la Presedinte si Premier...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x