Antena Căutare

2 MILIOANE de români s-ar putea trezi cu pensiile SCĂZUTE. Care sunt motivele

Aproape 2 milioane de angajați riscă să aibă pensiile scăzute. Vinovați par să fie angajatorii. Aceștia le-au reținut oamenilor contribuțiile sociale, dar sumele n-au ajuns la stat.

Aproape 2 milioane de angajați riscă să aibă pensiile scăzute. Vinovați par să fie angajatorii. Aceștia le-au reținut oamenilor contribuțiile sociale, dar sumele n-au ajuns la stat.

Ministrul Municii, Lia Olguța Vasilescu, spune că în această situație se aflau, în 2017, înainte de trecerea contribuțiilor la angajați, două milioane de români.

După aplicarea noii legi a pensiilor, adică din anul 2021, situația se va schimba:

„După 2021, toată lumea va trebui să aibă contribuţiile datorate şi plătite, ca să i se recunoască vechimea la pensie. Dacă nu, nu va mai beneficia la pensie de calculul anilor pentru care nu s-au plătit contribuţiile respective”, a declarat ministrul Muncii.

Sindicatele au luat o poziție fermă, avertizând că actualii salariați se pot trezi, atunci când își vor întocmi dosarele de pensionare, că au muncit degeaba.

„Avem cazuri de angajați la Compania Națională a Huilei sau la CFR, companii care nu au plătit de ani buni contribuțiile. Ce vor face oamenii aceia? Se vor duce cu dosarul de pensionare și vor găsi că aceste companii nu au achitat nimic”, a declarat Dumitru Costin, liderul Blocului Național Sindical (BNS).

„Omul simplu va afla peste 20 de ani că angajatorul nu i-a plătit contribuțiile (…). Trebuie scris negru pe alb de unde sunt acoperite aceste contribuții”, a mai spus acesta.

Se schimbă tot! Ce se va întâmpla cu VENITURILE românilor?... Anunț de ULTIMĂ ORĂ! Românii vor primi câte 1000 de lei pentru a-și schimba frigiderele sau mașinile de spălat vechi!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x