Căutare Live

Pericol de faliment citadin in Italia: Napoli si Palermo, in capul "listei negre"!

Cel putin zece orase mari din Italia, cu peste 50.000 de locuitori, sunt in pericol de faliment, scrie La Stampa, citand specialisti guvernamentali Iar Napoli si Palermo se afla in capul "listei negre", situatie care evidentiaza presiunea datoriile autoritatilor locale asupra celei de-a treia mari economii din zona euro.

Informatiile privind situatia metropolelor din Italia vin dupa ce, la sfarsitul saptamanii trecute, doua regiuni din Spania au anuntat ca vor cere ajutorul guvernului central pentru a-si putea plati datoriile. Alte cateva dintre cele 17 regiuni autonome din Spania, intre care Catalonia, Andalucia si Castilla La Mancha, ar putea cere de asemenea ajutor financiar.

In acelasi timp, o decizie a guvernului Italiei obliga autoritatile locale sa scada cu 25% valoarea contabila a unor active, rezultand deficite mari in finantele acestora. Activele vizate includ venituri din surse precum amenzi si taxe de managementul deseurilor, de foarte multe ori supraestimate de autoritatile locale in planurile bugetare. Iar premierul Italiei, Mario Monti, s-a declarat, saptamana, trecuta, "foarte ingrijorat" ca autoritatile regionale din Sicilia se indreapta spre faliment. Datoria autoritatilor regionale din Sicilia se ridica la 5,3 miliarde de euro la sfarsitul anului trecut, potrivit Bloomberg.

Datoria autoritatilor locale din Italia reprezinta doar 5,7% din totalul de 1.960 miliarde de euro al intregii tari, insa regiunile si orasele se afla sub presiune considerabila, ca urmare a deciziei guvernului de a reduce subventiile pentru a echilibra bugetul central.

Valoarea euro a crescut pana la 4,6009 lei... Seceta: Premierul Victor Ponta promite subventionarea energiei pentru irigatii...
Parteneri
Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an e pe 17 ianuarie
În timp ce luna ianuarie este luna rezoluțiilor și a stabilirii noilor obiective, poate fi, de asemenea, o perioadă destul de dificilă pentru mulți oameni. Sărbătorile au trecut, afară e frig și mai sunt multe luni până la vară. Cu toate acestea, nu e nimic suprinzător că luna ianuarie este luna care găzduiește Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an îi sperie pe mulți dintre noi.
Catine.ro
Ultimele știri