Antena Căutare

Piata auto, in declin! Companiile de leasing au scazut preturile pana la minime istorice

Piata auto continua sa fie in declin. In cautare de clienti, companiile de leasing au scazut preturile pana au ajuns la minime istorice. Cinci mii masina la prima strigare. Si pretul mai poate cobori.

Oferta de masini second hand e bogata. Numai in acest parc auto din Bucuresti sunt cateva sute de masini la mana a doua. Cele mai multe sunt recuperate de firmele de leasing de la oameni care nu si-au mai putut plati ratele.

Acum, cu 5 mii de euro puteti cumpara un Opel Astra din 2002 sau un Fiat Stilio cu 100 de mii de km. Daca aveti un buget mai mare, atunci oferta creste considerabil. Cu 12 mii de euro puteti cumpara un VW Passat din 2007 sau un Hyundai Santa FE. Daca tot vi se par preturi mari, atunci mai puteti negocia.

Majoritatea romanilor cauta sa cumpere masini dotate si de o clasa superioara. Daca vor avea de ales intre o masina mica, noua, ieftina si o masina second hand de acelasi pret cu o clasa mai sus, atunci o vor lua pe cea din urma.

Iar cifrele o demonstreaza. Raportul intre vinzarile de masini noi si cele second-hand este de 1 la 4.

In timp ce romanii prefera masinile la mana a doua, dealerii de masini noi sunt nevoiti sa inchida afacerile. In primele patru luni ale anului, vanzarile de masini noi au scazut cu 56%, cel mai mare declin din Europa.


Oferte masini second hand

OPEL ASTRA 5.000 DE EURO

FIAT STILIO 5.000 DE EURO

VOLKSWAGEN PASSAT 12.000 DE EURO

HYUNDAI SANTA FE 12.000 DE EURO

Patronate: Angajatii din IT vor fi scutiti in continuare de impozitul pe venituri... Romania in ochii FMI: de la „poveste de succes“ la „degradare peste asteptari“...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x