Antena Căutare

Ponta: Leul nu trebuie salvat, s-a devalorizat mai putin decat alte monede

Premierul Victor Ponta nu deplange prea mult deprecierea din ultima perioada a monedei romanesti, oferind exemplul altor tari vecine, Polonia si Ungaria, unde moneda nationala a avut mult mai mult de suferit in urma crizei economice.

"Leul nu trebuie salvat, leul s-a devalorizat cu 1,8%, de exemplu, zlotul intr-o economie mai puternica decat a Romaniei, in cea a Poloniei, s-a devalorizat cu 5%, forintul chiar mai mult decat leul", a declarat premierul.

In plus, seful Executivului este increzator ca BNR-ul este pregatita pentru un asemenea fenomen.

"Daca vorbim de problema economica, Romania nu a are o problema speciala separata, ci are o problema care exista la nivelul Uniunii Europene, ori tocmai asta trebuie sa dezbatem si asta vom si dezbate de altfel in aceasta saptamana cu sefii guvernelor din UE, care sunt masurile pe care Europa in ansamblu sau si implicit Romania trebuie sa le ia alaturi de cele prevazute in tratatul de guvernanta fiscala care inseamna o anumita disciplina si austeritate bugetara, dar alaturi de asta trebuie sa iei masuri concrete de crestere economica si de creare de locuri de munca", a mai spus acesta.

Foto: Intact Images

VIDEO! Grecii, suparati pe sefa FMI: Lagarde critica evaziunea fiscala... Increderea americanilor in economie, la cel mai ridicat nivel din ultimii patru ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x