Antena Căutare

VIDEO! Grecii, suparati pe sefa FMI: Lagarde critica evaziunea fiscala

Directoarea Fondului Monetar International, Christine Lagarde, i-a infuriat si mai tare pe grecii, si asa disperati de situatia economica a tarii lor.

Intr-un interviu acordat unui ziar britanic, Lagarde a criticat sever evaziunea fiscala din Grecia, fenomen, de altfel, bine cunoscut.

Dar vorbele sale au fost primite ca o insulta mai ales de grecii mai nevoiasi, care nici nu au impozite prea mari de platit.Christine Lagarde a declarat, pentru "Guardian", ca este ingrijorata mai mult de soarta tarilor sarace ale Africii decat de cea a Greciei care o duce, chiar si acum, mai bine.

Directoarea FMI a adaugat ca situatia dificila a Greciei a fost provocata si de numerosii sai cetateni care evita, constant, sa-si plateasca impozitele. Declaratia i-a scandalizat, insa, pe grecii de rand, salariati sau pensionari, care, in general, isi achita regulat taxele.

Alti greci, mai ingaduitori, recunosc ca evaziunea fiscala e o problema, dar spun ca altii, si nu ei, sunt de vina. FMI, condus acum de Christine Lagarde, face parte din asa-numita "troica" a institutiilor care au cerut Greciei masuri de austeritate, in schimbul ajutorului financiar.

La 17 iunie, grecii vor vota din nou, pentru a doua oara in o luna si jumatate, iar potrivit sondajelor alegerile ar putea fi castigate de stanga radicala, care se opune austeritatii.

Criza doboara o banca in Spania: Bankia cere un ajutor de 19 miliarde de euro... Ponta: Leul nu trebuie salvat, s-a devalorizat mai putin decat alte monede...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x