Antena Căutare

Preturi mai mari de Pasti: Carnea de miel, mai scumpa cu 20%

Carnea de miel se va scumpi cu aproximativ 20%, ajungand in acest fel la 20 de lei pentru un kilogram. Deocamdata, cozonacii si ouale vor ramane la acelasi pret ca si pana acum.

Ministerului Agriculturii estimeaza ca, pentru Pastele de anul acesta, carnea de miel in viu la crescatori va avea un pret intre 8 si 10 lei/kilogramul, mai mult cu aproximativ 2 lei fata de anul trecut.

Carnea de miel in carcasa va costa insa intre 16 si 20 lei pentru un kilogram, fata de 14-18 lei in 2009, noteaza Jurnalul National.

Scumpirile se fac cu voia statului, acuza Patronatul Crescatoriilor de Ovine, care ar fi putut sa procedeze la fel cum se face in restul statelor europene. Adica sa impuna, in perioada Sarbatorilro Pascale, un mercurial, pentru ca populatia sa nu fie jecmanita.

Crescatorii de animale se plang ca, anul acesta, vor iesi in pierdere. Asta pentru ca Pastele este sarbatorit cu doua saptamani mai devreme decat anul trecut, iar mieii nu au timp sa ia in greutate.

Carnea de miel in UE
Potrivit statisticilor, in tarile Uniunii Europene preturile la carnea de miel in carcasa sunt cuprinse, in aceasta perioada, intre 19 lei/kg si 25 lei/kg, cu mici diferente de la o tara la alta.

In ceea ce priveste cozonacii, pretul acestora va ramane la acelasi nivel ca si anul trecut, spun reprezentantii din morarit si panificatie.

Nici ouale nu se vor scumpi in periada Pastelui. Acestea pot fi achizitionate de la producatori cu cel mult 0,3 lei pe bucata.

Preturi carne de miel
Carne de miel in viu - pret intre 8 si 10 lei/kilogramul, comparativ cu 7-9 lei/kg in 2009

Carne de miel in carcasa - pret intre 16 si 20 lei/kilogramul, comparativ cu 14-18 lei in 2009

Sursa: www.jurnalul.ro

Curs valutar: Euro, cel mai redus nivel din ultimele sase saptamani... Bucuresti, pe locul 36 in topul celor mai scumpe orase din lume...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x