Antena Căutare

Primul gigant iese din criza. GM returneaza imprumuturile si investeste din nou

General Motors, unul dintre cei trei "giganti" ai industriei auto americane afectati de criza economica pana in pragul falimentului, alaturi de Ford si Chrysler, a anuntat returnarea integrala a ajutoarelor guvernamentale si demararea de noi investitii. Momentul ar putea marca iesirea din criza a pietei auto din SUA.

Presedintele si Directorul Executiv al Companiei General Motors, Ed Whitacre, a anuntat ca GM a efectuat ultima plata de 5,8 miliarde USD catre Trezoreria SUA si banca Export Development Canada, returnand integral imprumuturile primite de la guvern, inainte de termen.

Anuntul a fost facut in cadrul unei ceremonii organizate in Kansas, cu ocazia investitiei de 257 de milioane USD in centrele de asamblare GM din Fairfax, Kansas si Detroit Hamtramck.

Investitia va pregati unitatea Fairfax pentru construirea noii generatii a premiatului model Malibu de la Chevrolet si va transforma locatia Detroit Hamtramck intr-o a doua sursa de furnizare a acestui model, astfel Chevrolet se va asigura ca va face fata cererii de pe piata pentru aceasta populara berlina de dimensiuni medii.

GM este in masura sa returneze integral banii contribuabililor, cu dobanda, si inainte de termen, deoarece tot mai multi clienti cumpara autovehicule precum Chevrolet Malibu si Buick LaCrosse, pe care le construim aici in Fairfax," a declarat Whitacre.

In cadrul demersului de lansare a noului GM, guvernele din SUA, Canada si din statul Ontario au furnizat imprumuturi de 8,4 miliarde USD si au cumparat participatii ale noii companiei. Plata efectuata astazi, in valoare de 5,8 miliarde USD (4,7 miliarde USD catre Trezoreria SUA si 1,1 miliarde CAD catre banca Export Development Canada) este ultima rambursare pentru aceste imprumuturi.

Faptul ca grupul GM are capacitatea de a rambursa imprumuturile inainte de termen este un semn ca planul nostru functioneaza si ca suntem pe drumul cel bun. Aceasta reprezinta si un prim pas important catre posibilitatea de a permite actionarilor nostri sa-si reduca cota participarii la capitalul social al GM," a declarat Whitacre.

Cresterea vanzarilor sustine productia si locurile de munca
Cresterea vanzarilor pentru noile produse Chevrolet, Buick, GMC si Cadillac alimenteaza sporirea constanta a productiei in timp ce GM se straduieste sa satisfaca cerintele tot mai exigente ale clientilor.

Cifra de vanzari pentru cele patru marci GM a crescut cu 36 de procente in luna martie comparativ cu aceeasi perioada in 2009 si numeroase autoturisme si modele crossover nou introduse, inclusiv Chevy Equinox, Camaro si Traverse, GMC Terrain si Acadia, Buick LaCrosse si Cadillac SRX, dispar rapid din stocul reprezentantelor GM.

Uzina Fairfax construieste in prezent doua dintre cele mai bine vandute autovehicule GM, modelele Chevy Malibu si Buick LaCrosse. In primele trei luni ale acestui an, dealerii GM din SUA au livrat peste 49.000 de unitati Malibu si 14.000 de unitati LaCrosse, ceea ce reprezinta o crestere de 58 la suta fata de aceeasi perioada a anului trecut. Ca raspuns la aceasta cerere accentuata, in luna februarie unitatea din Fairfax a adaugat un al treilea schimb care se traduce prin aproximativ 1.050 de locuri de munca, iar numarul total de angajati la uzina depaseste cifra de 3.800.

Fairfax va deveni principala unitate de productie a noii generatii a modelului Malibu. Unitatea Detroit Hamtramck, care construieste modelul Buick Lucerne si Cadillac DTS, va fi echipata pentru a putea construi si ea modelul Malibu, astfel Chevrolet se asigura ca va putea face fata cererii de pe piata.
Detroit Hamtramck va construi si autovehiculul electric Chevy Volt cu autonomie extinsa, care va fi lansat anul acesta. Pe 31 martie, uzina a sarbatorit un moment important, construirea primului autovehicul Volt pre-productie pe o linie de asamblare obisnuita.

Investitiile efectuate pentru modelul Malibu, in valoare de 136 de milioane USD in unitatea din Fairfax si de 121 de milioane USD in uzina Detroit Hamtramck, vor include instalatii, utilaje, echipamente si instrumente.

De la lansarea noului GM in luna iulie a anului trecut, compania a anuntat efectuarea de investitii in valoare de peste 1,5 miliarde USD la 20 de unitati din SUA si Canada. Aceste investitii au contribuit la mentinerea sau la crearea a peste 7.500 de locuri de munca si demonstreaza astfel mult devotament fata de viitorul GM si fata de SUA si Canada.

Piata auto trece din marsarier, in viteza intai... Raiffeisen Bank, amendata cu 14 milioane lei pentru furnizare de informatii inexacte...
Ce dezvăluie manichiura despre personalitatea ta
Detalii fizice aparent nesemnificative pot oferi indicii despre felul de a fi al unei persoane....
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023. Vărsătorii pot face o schimbare importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023 spune că nativii din zodia Vărsător au șansa să facă o...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x