Antena Căutare

Primul SIF care voteaza tranzactia cu Erste. Austriecii scapa oficial de listarea BCR

Actionarii SIF Muntenia au votat azi impotriva mandatarii consiliului de administratie pentru a cere listarea BCR si in favoarea negocierii cu Erste a unei alte alternative de lichidizare a detinerii de la BCR. Votul actionarilor inseamna in mod oficial ca austriecii scapa de listarea BCR.


Ieri, la prima convocare, fusesera prezenti actionari reprezentand doar 9,95% din capitalul social.

La ambele intalniri au participat doar cu putin mai multi actionari decat la AGA din primavara, cand trebuia sa fie aprobate situatiile financiare la sfarsitul anului trecut si dividendele pe care societatea le va distribui.

Adunarea Generala din aceasta luna a fost convocata tocmai la solicitarea unui grup de actionari care detineau peste 5% din actiunile societatii si care cerusera initierea demesurilor pentru listarea BCR. Tot azi are loc si prima convocare la AGA de la SIF Oltenia, dar in conditiile in care cvorumul necesar pentru derularea sedintei este de 50%, este de asteptat ca intalnirea sa se nu se poate desfasura azi.

Maine ar urma sa aiba loc si prima convocare a AGA de la SIF Moldova, dar si in acest caz intalnirea va fi amanata pentru a doua zi, din lipsa de cvorum.

Daca actionarii SIF-urilor ar vota in favoarea listarii BCR, tranzactia cu Erste ar fi blocata. De altfel, SIF Banat-Crisana nici nu a convocat o AGA in acest sens, iar oficialii societatii au declarat ca vor astepta rezultatele de la cele trei SIF-uri care au AGA in aceasta saptamana inainte de a lua o decizie.

Patru dintre SIF-uri au semnat un acord de principiu pentru vanzarea actiunilor de la BCR intr-o tranzactie complexa, care vizeaza atat plata de cash cat si un schimb de actiuni cu titluri Erste. Valoarea totala a tranzactiei este de 435 milioane de euro, iar fiecare SIF ar urma sa primeasca 26 milioane de euro in cash si 82 milioane de euro in titluri Erste.

Economiile Germaniei si Frantei s-au impotmolit... Euro atinge maximul din acest an in raport cu leul. Vezi cursul BNR!...
Top 5 cele mai frumoase locuri din Europa în 2023. Ce să vizitezi anul acesta
Este perioada ideală pentru a-ți pune la punct planurile pentru următoarea vacanță. Noi...
Horoscopul zilei de 27 martie 2023. Gemenii sunt cu capul în nori. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 27 martie 2023 aduce schimbări în viețile celor mai mulți antivi din...
Parteneri
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x