Antena Căutare

Producatorii si procesatorii din industria alimentara anunta noi scumpiri, in preajma sarbatorilor de iarna

Preturile la legume si fructe nu au mai crescut in luna octombrie. Totusi, carnea si ouale au avut un pret mai amreluna trecuta. Pentru ca se apropie sarbatorile de iarna, producatorii si procesatorii de carne au anuntat noi scumpiri.

Solariile legumicultorilor sunt pline. Recolta din aceasta toamna a fost bogata, iar multi producatori au fost nevoiti sa mai scada preturile pentru a nu ramane cu legumele in depozite. Deoarece ca isi gasesc cu greu cumparatori, unii legumicultori au taiat preturile la jumatate.

Ieftinirile se regasesc si in statistici. In octombrie, pretul legumelor a scazut cu aproape 5%, iar cel al fructelor proaspete cu aproape doua procente. Nu la fel se va intampla si de luna viitoare. Pentru ca productia de legume autohtona este pe sfarsite, tarabele si rafturile magazinelor vor fi pline cu marfa din import. Datele oficiale mai arata ca ouale si uleiul au costat mai mult luna trecuta. Si pentru ca tot se apropie sarbatorile, preturile produselor din carne au crescut in octombrie.

O bucata de pulpa de porc, de doua kilograme, costa acum 38 e lei. In urma cu o luna, pretul era cu 40 de bani mai mic. Este doar inceputul.Producatorii anunta ca in urmatoarele doua luni pretul va creste cu aproape 10%. In cazul nostru ar insemna aproape patru lei in plus.

Inflatia a ajuns la 4,9% in luna octombrie. Prognoza Bancii Nationale arata ca aceasta va urca la 5,1% la sfarsitul acestui an.

Cursul de referinta ramane peste 4,52 lei/euro... Sute de angajati ai Oltchim protesteaza in strada. FMI cere inchiderea combinatului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x