Antena Căutare

Productia industriala a crescut cu 8,9% in primele cinci luni ale anului

Productia industriala a crescut in primele cinci luni ale anului cu 8,9% comparativ cu perioada similara din 2010, sustinuta, in principal, de avansul din industria prelucratoare si industria extractiva, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). In luna mai, productia industriala a crescut cu 8,4% comparativ cu luna precedenta si cu 7,1% fata de aceeasi luna din 2010.


Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri la toate categoriile de bunuri: industria bunurilor intermediare (+16,8%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+9,3%), industria bunurilor de capital (+7,9%), industria energetica (+4,5%) si industria bunurilor de uz curent (+2,5%).

In luna mai 2011, productia industriala a urcat cu 8,4% fata de luna precedenta, datorita cresterii industriei prelucratoare cu 10,7% si a industriei extractive cu 0,4%. Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a scazut cu 5,5%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor de capital (+19,6%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+8,7%), industria bunurilor intermediare (+8,1%) si industria bunurilor de uz curent (+2,7%), in vreme ce industria energetica a scazut cu 3,1%.

Comparativ cu luna mai a anului trecut, productia industriala a crescut cu 7,1%. In cele trei sectoare industriale s-au inregistrat cresteri de 18,5% in industria extractiva, 7,6% in productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat si 6,5% in industria prelucratoare.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor intermediare (+11,7%), industria energetica (+8,8%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+5,5%), industria bunurilor de capital (+5,3%) si industria bunurilor de uz curent (+1,5%).

sursa: Hotnews

foto: EPA/ Intact Images

Strainii au depus in bancile autohtone 3,4 mld. euro... FMI salveaza iarasi Grecia: 3.2 miliarde de euro, prima transa aprobata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x