Antena Căutare

Veste uriașă pentru mii de bugetari! Aceste categorii de angajați ar putea fi scutite de mai multe taxe și obligații

Mai puține taxe de plătit pentru mii de români! Potrivit unui nou proiect privitor la gratuități, mai multe categorii de angajați vor avea parte de o reducere a taxelor către stat. Vezi dacă te regăsești și tu în listă

Bucurie imensă pentru mii de bugetari! Potrivit unui nou proiect privitor la gratuități, mai multe categorii de angajați vor avea parte de o reducere a taxelor către stat și vor putea beneficia de mai multe gratuități. Vezi dacă te regăsești și tu în listă

Mai mulți români ar putea fi scutiți de anumite taxe costisitoare. Este vorba de un nou proiect care prevede extinderea regimului de gratuități pentru o anumită categorie de angajați.

Astfel, angajații care fac parte din Ministerul Educației ar putea avea parte de mai multe gratuități, fiind scutiți de niște taxe.

Potrivit acestui proiect, profesorii și restul angajațiilor din Ministerul Educației care au copii, vor putea fi scutiți de plata taxei examenului de admitere la facultăți. În plus, aceștia ar putea fi scutiți și de plata cazării din internate. De aceste facilități ar putea beneficia inclusiv personalul nedidactic precum portarii sau electricienii școlilor, potrivit capital.ro

De aceste beneficii se va putea bucura și personalul nedictactic, precum pompier, paznic, electrician, șofer, muncitor calificat șimuncitor necalificat. Proiectul a fost inițiat de guvenul PSD care a explicat scopul eliminării taxelor pentru aceste categorii de angajați:

.”Considerăm că acești copiii merită să beneficieze de aceleași măsuri sociale precum copiii personalului didactic și didactic auxiliar”, mai precizează inițiatorii, conform DCBusiness.

Inițiatorii proiectului argumentează aceste scutiri de taxe ca o recompensă pentru aceste categorii de salariați din învățământ, care au venituri foarte mici, de până la 2950 de lei brut pe lună. Tot aceștia mai declară că aceste scutiri de taxe vor fi suportate de universități, nefiind afectaat bugetul statului, potrivit capital.ro.

Mersul trenurilor București Craiova. Preț bilet și orar. Cât mai costă o călătorie cu trenul... Indicele ROBOR la 3 luni a urcat la 3,34%, cel mai mare nivel din ultimele 5 luni...
Zodii norocoase în ziua de 28 mai 2023. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrele vorbesc despre trei zodii norocoase în ziua de 28 mai 2023. Acești nativi se vor bucura...
Horoscopul zilei de 28 mai 2023. Gemenii trebuie să fie atenți la sănătatea lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 28 mai 2023 spune că nativii din zodia Gemenilor ar trebui să fie mult mai...
Parteneri
Cofeina pentru ten. Ce beneficii are și cum se folosește
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x