Antena Căutare

Programul "Casa Verde" porneste de la 1 iulie

Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a declarat ca programul "Casa Verde" va porni de la 1 iulie. Acestui program i-au fost alocate 110 milioane de lei. Borbely a facuta aceste declaratii la Rosia Montana, unde a participat la o actiune de ecologizare a malurilor raului Abrudel, de Ziua Mondiala a Mediului.

Avem deocamdata 110 milioane de lei. Nu avem companii sau firme favorizate ori liste de firme. Cetateanul vine, incheie cu orice firma de constructii aceasta investitie. Dupa ce termina investitia, pe baza notei de receptie, a facturii, noi viram banii in contul cetateanului. E o procedura foarte simpla si care va porni de la 1 iulie. In aceasta situatie, in care a trebuit sa luam aceste masuri dure, eu cred ca orice program care vine direct in sprijinul cetateanului conteaza si vine si in sprijinul mediului


Ministrul Mediului a precizat a ca fiecare cetatean va putea sa depuna o cerere, printr-o procedura foarte simpla, insotita de o copie dupa cartea de identitate si dupa actul de proprietate si avand un cont in care sa fie virati banii. In cazul centralelor termice pe peleti sau rumegus - subventia este de 3.000 de lei, in cazul centralelor pe baza de panouri solare - subventia ajunge la 6.000 de lei, iar pentru cele pe baza de pompe de caldura - la 8.000 de lei, a precizat ministrul.

Borbely a subliniat ca oricine poate intra in acest program si ca procedura se va desfasura prin agentiile pentru protectia mediului.

Sursa: www.hotnews.ro

Gazele s-ar putea scumpi cu 20 de la 1 iulie!... Creditul de consum, produsul non-grata in banci...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x