Antena Căutare

Nu e de bine! Ratele românilor au crescut SPECTACULOS! Ce trebuie să știe cei care vor să aplice pentru Prima Casă

Ratele românilor au crescut spectaculos într-un singur an, astfel că persoanele care au aplicat pentru Prima Casă plătesc, în medie, cu sute de lei mai mult pe lună.

Ratele românilor au crescut spectaculos într-un singur an, astfel că persoanele care au aplicat pentru Prima Casă plătesc, în medie, cu sute de lei mai mult pe lună.

Toate acestea sunt cauzate de faptul că indicele ROBOR - în funcţie de care se calculează ratele în lei - a crescut de peste trei ori.

Potrivit specialiștilor, creşterile vor continua şi în următorul an.

În octombrie 2017, un român cu un credit Prima Casă de 225.000 de lei plătea o rată lunară de 1.048 de lei. Anul acesta, cu creşterea ROBOR, plăteşte o rată de 1.230 de lei, cu aproape 200 de lei mai mult.

În iulie 2017, indicele ROBOR avea valoarea de 0,87 la sută. În toamnă, a crescut la 1,80, iar, acum, a ajuns la 3,16 la sută.

Persoanele care vor să aplice pentru Prima Casă mai găsesc fonduri la bănci. Au mai rămas, în acest moment, aproximativ 400 de milioane de lei.

Analiştii estimează că, la anul, puterea de cumpărare va scădea, ceea ce se va reflecta şi în preţuri.

Cele mai scumpe apartamente se vând în Cluj-Napoca, unde preţul mediu pe metru pătrat este de 1.525 de euro. Urmează Capitala, cu 1.302 euro pe metrul pătrat şi Timişoara, cu 1.204 euro.

Mai multe detalii sunt disponibile în clipul de mai sus din „Observator”.

ÎNGRIJORĂTOR! Vremurile negre se întorc? România, în pericol de CRIZĂ ECONOMICĂ! Când este posibil să se întâmple... BNR Curs valutar 8 octombrie. Lira sterlină s-a scumpit substanțial! Cât costă: euro, dolar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x