Antena Căutare

Rectificarea bugetara: 10% din fondurile ministerelor se duc la pensii si salarii

Guvernul Boc taie din fondurile ministerelor pentru a putea plati datoriile catre firmele private, pensiile si salariile. Ministerele au ramas fara 10 % din fondurile de investitii pana la sfarsitul anului pentru ca trebuie acoperite alte domenii de activitate. Asa arata proiectul primei rectificari bugetare care urmeaza sa fie aprobat saptamana viitoare.

Guvernul va taia prin rectificare bugetara 10% din banii de investitii si cheltuieli de la fiecare minister. Premierul Emil Boc spune ca toti ministrii trebuie sa-i prezinte primele 10 proiecte ca importanta, pentru care este posibil sa primeasca finantare. Nu se va taia niciun euro de la cofinantarea proiectelor europene, a dat asigurari seful guvernului.

Bani mai multi vor merge la Casa Nationala de Sanatate, dar si la bugetul asigurarilor sociale pentru plata pensiilor.

Alte domenii pentru care statul va trebui sa gaseasca fonduri sunt cele din zona sociala. Ministerul Dezvoltarii Regionale va primi, 30 milioane lei pentru materiale de constructii dedicate zonelor distruse de inundatii. Si companiile de stat cu datorii la furnizori vor primi bani la rectificarea bugetara.

"Bugetul de stat va fi rectificat de Guvern saptamana viitoare. Bugetul va fi rectificat pe o scadere economica de 1,9% in 2009 si un deficit bugetar de 6,8% din PIB, iar cheltuielile de capital vor fi reduse cu 0,2% din PIB", a declarat Boc.

Primariile cheltuiesc milioane de lei pe fantani arteziene... Conflict major intre Oracle si Google din cauza platformei Java...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x