Antena Căutare

Primariile cheltuiesc milioane de lei pe fantani arteziene

Este deja de notorietate faptul ca, in tara noastra, numarul somerilor creste de la o zi la alta. Autoritatile promit ca nu vor depasi insa cifra de 1 milion! Din pacate, realitatea se incapataneaza sa le contrazica, iar previziunile sunt sumbre.

In Germania, spre exemplu, numai pentru a crea noi locuri de munca, autoritatile au decopertat autostrazile in ideea modernizarii lor, accesand bineinteles fonduri europene. In Romania, nu e nevoie sa decopertam nimic, trebuie doar sa construim!

Nu avem decat doua autostrazi si cam tot atatea variante ocolitoare circulabile! Zecile de santiere in infrastructura ar putea salva de la somaj mii de oameni. De altfel, specialistii spun ca un singur lucrator in infrastructura mai da de munca altor 15!

Din pacate, banii de la buget se misca greu, iar fondurile europene sunt un fel de calcai al lui Achile pentru noi. In consecinta, am ramas la stadiul investitiilor de nisa, care nu faciliteaza nici pe departe mii de locuri de munca.
In lunile de vara, spre exemplu, primariile din tara s-au intrecut in publicarea a numeroase anunturi de licitatii pentru amenajari peisagistice si amplasari de fantani arteziene.

De exemplu, Primaria Bacau isi propune sa reamenajeze din punct de vedere peisagistic complexul olimpic al orasului. Practic, pentru 2,122,373 RON, aproximativ 500.000 de euro, se vor realiza spatii verzi, fantani arteziene, dar si instalatii de irigat, construindu-se si mobilier urban.

Nici in judetul Brasov, lucrurile nu arata rau. Comuna Harman vrea sa investeasca, potrivit anuntului publicat pe site-ul achizitiilor publice din Romania, in jur de 886,085 RON pentru amenajarea unei zone verzi si lucrari de arhitectura peisagistica a parcurilor.

Tot articolul, in Jurnalul National

Romania lui Boc: inflatie peste asteptari; investitii -30%; datorie externa de 87 mld. €... Rectificarea bugetara: 10% din fondurile ministerelor se duc la pensii si salarii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x