Antena Căutare

Revelionul, o nouă provocare financiară. Cât scot românii din buzunare în această perioadă

Cu siguranță avem o listă doar pentru cheltuielile pentru Revelion, asta include mancare, ţinută, locaţie. Pe scurt, toată lumea cred că e de acord cu mine când spun că această noapte implică şi un efort financiar destul de mare.

Cam 500 de lei sunt dispuşi românii să scoată din buzunare pentru asta, au calculat specialiştii. Şi tot specialiştii au şi câteva sfaturi aşa încât aceste cheltuieli să nu ne dea totuşi peste cap.

Pe scurt, trebuie să fim chibzuiţi, să avem mereu în vedere raportul calitate-preţ şi să nu alocam mai mult de 10 la sută din salariu pentru asta.

Este deja un soi de tradiţie ca în noaptea de revelion mesele românilor să fie pline de bucate tradiţionale. Iar pentru asta nici măcar nu mai contează câţi bani scot din buzunar. Veniturile mai mari se traduc, pe final de an, într-o disponibilitate mai mare pentru cheltuieli.

De la teorie, la practic este însă cale lungă. Iar de multe ori plecăm din supermarketuri cu sacoşele doldora de alimente. Unele folositoare. Altele mai puţin folositoare.Apoi, experţii ne recomandă să fim atenţi şi la raportul calitate-preţ. Şi să avem în vedere că un preţ ridicat nu reflectă întotdeauna calitatea produsului pe care îl cumpărăm.

Salariul minim brut creşte de la 1 ianuarie la 2.230 lei... Euro urcă spre 4,78 lei. Francul elveţian, cea mai mare valoare din ultimii 5 ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x