Antena Căutare

Rezervele BNR au crescut in luna martie cu circa 700 de milioane de euro

Rezervele valutare ale Bancii Centrale (BNR) au crescut in luna martie cu 699 milioane de euro, la 32,7 miliarde de euro. Majorarea a avut loc in contextul unor intrari de 1,7 miliarde de euro, dintre care 1,2 miliarde de euro reprezinta virarea transei a patra de la Comisia Europeana, informeaza Mediafax.


Comisia Europeana a acordat, pe 24 martie, a patra transa din imprumutul pentru Romania, in valoare de 1,2 miliarde de euro.

Suma totala virata de Comisie Romaniei in ultimii doi ani se ridica la 4,85 miliarde de euro. "Uniunea Europeana a virat joi Romaniei 1,2 miliarde de euro. Eliberarea transei are loc ca urmare a evaluarii pozitive realizata de Comisia Europeana privind implementarea conditiilor agreate cu autoritatile romane", conform site-ului Comisiei Europene.

Imprumutul agreat de Comisie cu Romania are o valoare totala de 5 miliarde de euro si a fost parafat in luna mai 2009.

Pe de alta parte, iesirile au insumat 1,02 miliarde de euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit , plati de rate si dobanzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat, precum si deprecierea dolarului american si lirei sterline fata de euro cu impact asupra diminuarii valorice a partii din rezerva internationala denominata in aceste doua valute

Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) au fost la finele lunii martie de 36,123 miliarde de euro, fata de 35,467 miliarde de euro la 28 februarie 2011.

sursa:Antena3

Astazi intra in vigoare noul acord al Romaniei cu FMI... Plafonarea salariilor profesorilor, atacata la CCR...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x