Antena Căutare

Romania a indeplinit conditiile pentru eliberarea urmatoarei transe de la CE

Laurent Moulin, reprezentant al Comisiei Europene, a anuntat, astazi, in cadrul conferintei comune cu FMI si Banca Mondiala, ca Romania a indeplinit toate criteriile si conditiile pentru eliberarea urmatoarei transe de la CE.

A treia transa, in valoare de 1,15 miliarde euro, din imprumutul acordat de UE Romaniei, va fi acordata, astfel, in luna septembrie.

Prima transa de la Uniunea Europeana, in valoare de 1,5 miliarde de euro, a fost acordata in luna iulie 2009. In luna martie a acestui an, a fost acordata si a doua transa, de un miliard de euro.

O misiune comuna a FMI si Comisiei Europene s-a aflat la Bucuresti, in perioada 26 iulie - 4 august, pentru cea de-a cincea revizuire a acordului stand-by, care va evalua modul in care Romania a indeplinit criteriile de performanta stabilite pentru finele lunii iunie. In urma acestei evaluari, Consiliul Director al FMI ar trebui sa supuna aprobarii, in luna septembrie, a eliberarii celei de-a sasea transe din imprumut, in valoare de peste 900 milioane de euro.

Jeffrey Franks: Sectorul privat are nevoie de stabilitatea sistemului fiscal... Franks: Nu cred ca politica monetara necesita o inasprire din cauza majorarii TVA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x