Antena Căutare

România, aruncată în haos de noile modificări fiscale. Cât de grav vor fi afectați oamenii de introducerea „taxei pe lăcomie”

Scandal uriaș pe modificările fiscale. Comitetul Economic și Social a dat aviz negativ proiectului de ordonanță priving „Taxa de lăcomie” și celelalte modificări fiscale.

Scandal uriaș pe modificările fiscale. Comitetul Economic și Social a dat aviz negativ proiectului de ordonanță privind „Taxa de lăcomie” și celelalte modificări fiscale.

Este, însă, doar un aviz consultativ, la finalul unor dezbateri extrem de tensionate. Plenul CES a cerut amânarea unei decizii.

Ce este, de fapt, „taxa pe lăcomie”?

„Se propune ca de la 1 ianuarie 2019 să se aplice o taxă pe activele instituţiilor financiar-bancare, denumită taxa pe lăcomie, pentru că este cea mai bună expresie pentru ceea ce se întâmplă azi în România, care se aplică instituţiilor în cazul în care ratele ROBOR la 3 luni şi 6 luni depăşesc o anumită valoare procentuală. Taxa se stabileşte pe baza mediei trimestriale a ratelor ROBOR la 3 şi la 6 luni, atunci când este depăşită valoarea de 1,5%. Acesta este pragul până la care nu se aplică o astfel de taxă", a explicat Teodorovici, precizând că impactul acestei măsuri poate fi undeva la trei miliarde lei sau poate fi zero, dacă băncile decid ca ROBOR să fie până la plafonul de referinţă, de 1,5%.

sursa: antena3.ro

Dezastru pentru Prima Casă! Băncile amenință cu oprirea programului. Adio credite, vor fi aproape imposibil de luat... Moda cardurilor cadou, din ce în ce mai populară şi în România...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x