Antena Căutare

Dezastru pentru Prima Casă! Băncile amenință cu oprirea programului. Adio credite, vor fi aproape imposibil de luat

Scandal uriaș în mediul bancar. Băncile amenință că se vor retrage din Programul Prima Casă și că nu vor mai acorda crdite ipotecare, lucru care se va reflecta în dezvoltarea pieței imobiliare. În același timp, Banca Națională susține că este posibil ca românii să obțină mai greu credite de orice fel.

Scandal uriaș în mediul bancar. Băncile amenință că se vor retrage din Programul Prima Casă și că nu vor mai acorda credite ipotecare, lucru care se va reflecta în dezvoltarea pieței imobiliare. În același timp, Banca Națională susține că este posibil ca românii să obțină mai greu credite de orice fel.

Programul Prima Casă este în pericol. Dan Suciu, purtător de cuvânt BNR, a vorbit despre reticența băncilor și despre posibilitatea ca acordarea de credite ipotecare să se facă din ce în ce mai greu.

„Va fi un impact, pentru că sunt măsuri semnificative, dar pentru evaluare va fi nevoie de mai multă analiză: impactul asupra sistemului financiar-bancar, asupra politicilor de creditare, asupra unei bănci sau altei bănci, pentru că unele pot percepe în mod diferit taxele. Rămâne la latitudinea băncilor, care au fost extrem de reticente în legătură cu aceste modificări și deduc din această reacție că nu vor fi stimulate să crediteze mai departe. Creditele s-ar putea da din ce în ce mai greu”, a declarat, pentru Antena 3, Dan Suciu, purtător de cuvânt BNR.

sursa: antena3.ro

Afacerea ta necesită noi investiții pentru a se dezvolta? Iată cum poți obține cele mai avantajoase credite nebancare!... România, aruncată în haos de noile modificări fiscale. Cât de grav vor fi afectați oamenii de introducerea „taxei pe lăc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x