Antena Căutare

Romania, locul 6 in UE la avansul exporturilor. La importuri, locul 10!

Romania se plaseaza pe locul sase in Uniunea Europeana in functie de avansul exporturilor in primele doua luni din 2011, de 42%, potrivit datelor Eurostat. Cel mai mare avans al exporturilor a fost inregistrat de Bulgaria, de 59%, urmata de Lituania (51%), Malta (49%), Estonia si Letonia (45% fiecare). Exporturile Germaniei au urcat cu 21%, cele ale Frantei cu 15%, iar ale Marii Britanii cu 26%. In termeni nominali, livrarile la extern neajustate sezonier ale Romaniei au urcat de la 4,9 miliarde de euro in primele doua luni ale anului trecut, la 6,9 miliarde de euro.

In functie de majorarea neajustata sezonier a importurilor, Romania se situeaza pe pozitia a zecea in UE, cu o crestere de 25%, la egalitate cu Italia, Ungaria, Austria si Finlanda.

Cel mai mare avans s-a inregistrat in Estonia (55%), urmata de Lituania (53%), respectiv Malta, Letonia si Bulgaria (fiecare cu 36%). Doar in Grecia importurile au scazut, cu 11%.

Germania, cea mai mare economie europeana, a consemnat o crestere de 24%, Marea Britanie cu 22%, iar Franta cu 23%.

Sursa: Financiarul

BP ofera 30 de miliarde de dolari pentru a cumpara bunavointa oligarhilor... Fondul Proprietatea a plasat 1,7% din active pe piata din Austria...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x