Antena Căutare

Romania, primul loc in UE la cresterea productiei din constructii in luna iunie

Romania ocupa primul loc in Uniunea Europeana (UE) la cresterea productiei din constructii in luna iunie, cu un avans de 16,5% fata de luna anterioara, potrivit datelor publicate astazi de Eurostat. Cresterea medie la nivelul blocului comunitar a fost de 3,5% in iunie fata de mai.

Dintre cele 14 state care au date in raportul Eurostat, sase au consemnat scaderi ale indicatorului, iar restul au inregistrat cresteri.

Dupa Romania, cele mai accentuate avansuri se observa la Spania (7,2%) si Polonia (4,5%), iar cele mai mari scaderi au fost marcate de Ungaria (2,3%), Olanda (1,8%) si Slovenia (1,6%).

In ritm anual, activitatea din constructii a scazut in iunie, in Romania, cu 5,3%, in timp ce la nivel comunitar, indicatorul a crescut cu 5,4%. Cele mai mari avansuri anuale au fost inregistrate de Spania (18,6%), Marea Britanie (13,6%) si Polonia (10,2%), iar cele mai accentuate scaderi sunt observate la Ungaria (19,6%), Bulgaria (17,5%) si Slovenia (16,9%).

In zona euro, productia din constructii a crescut cu 2,7% in ritm lunar si cu 3,1% in ritm anual.

Sursa: Financiarul

Concurenta de 13 oameni pe un post in cazul somerilor sub 25 de ani... Romania risca al treilea an de recesiune, daca taxele si impozitele vor fi majorate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x