Antena Căutare

Alocații de peste 1000 de lei pentru anumiți români! Ce condiție trebuie să îndeplinești

Vestea momentului pentru numeroși români! Aceștia ar putea primi mai mulți bani pentru alocația copiilor, dacă îndeplinesc o singură condiție! Ce trebuie să faci?

Vestea momentului pentru numeroși români! Aceștia ar putea primi mai mulți bani pentru alocația copiilor, dacă îndeplinesc o singură condiție! Ce trebuie să faci?

De la data de 1 martie 2019, alocația s-a dublat și a ajuns astfel la valoarea de 150 de lei pe lună. Totuși, puțini sunt cei care știu că pot obține o sumă mult mai mare, dacă îndeplinesc o singură condiție.

Concret, românii care sunt stabiliți în Italia și au ales să-și lase copiii în România, în grija familiei, pot beneficia de alocații ce pot ajunge până la 250 de euro pe lună.

CUM POȚI OBȚINE ALOCAȚIA DIN ITALIA

Astfel, acei români aflați în aceaastă situație trebuie să aleagă între alocația din țară și cea din Italia, căci nu le pot încasa pe amândouă. Prevederea se aplică doar cetățenilor care dețin carte de muncă, iar alocația este calculată în funcție de salariu, venitul familiei și numărul de membri al acesteia.

Alocații de peste 1000 de lei pentru anumiți români! Ce condiție trebuie să îndeplinești

Pentru acest lucru însă, trebuie să renunțe la alocațiile primite de la statul român. Italia este singura țară din Europa unde alocația de stat primită de copil, indiferent de țara de proveniență, se calculează strict după nivelul veniturilor realizate de familie.

CITEȘTE ȘI: O româncă și-a obligat fiica de 13 ani să se prostitueze în Italia, pentru băutură, ţigări și bani! Unde își ducea fiica să fie abuzată de bărbați - Foto

Cuantumul alocației se calculează invers proporțional cu veniturile familiei, astfel încât să-i ajute în primul rând pe cei cu venituri mici. În cazul familiilor care au venituri sub o mie de euro, alocația poate atinge 250 de euro lunar. Alocația scade acolo unde veniturile familiale cresc, depășind suma de 2.500 de euro lunar, ajungând la 40 de euro, informează cei de la bugetul.ro.

De această măsură nu pot beneficia românii din Italia care sunt liber profesioniști, precum medicii, avocații și alte categorii profesionale.

Acţiunile Netflix au scăzut joi cu până la 11% din cauza datelor sub aşteptări privind numărul de abonaţi... Fermierii vor putea beneficia de câte 15.000 euro pentru dezvoltarea exploataţiilor agricole de mici dimensiuni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x