În restaurantele din Bucureşti, se lucrează la foc continuu. Sute de mici, fripturi, ciorbe şi garnituri ies zilnic doar din această bucătărie.
Departe de agitaţia din "culise", clienţii îşi aşteaptă în linişte prânzul. Printre ei, găsim şi oaspeţi trecuţi demult de prima tinereţe.
La 85 de ani, el este însă o excepţie. Pentru românii de vârsta a doua sau a treia, mesele în oraş sunt în general un răsfăţ rezervat ocaziilor speciale.
Tinerii sunt însă cei care fac ca industria resturantelor, a cantintelor şi a cafenelelor să înflorească. Valoarea pieţei a crescut cu 16% anul trecut.
Deşi industria restaurantelor e în creştere, românii mai au mult de recuperat până să ajungă din urmă alte popoare europene.
La nivel naţional, sub 2% din veniturile unei gospodării sunt alocate serviciilor de catering, faţă de 13%-14% în Irlanda sau Spania, potrivit datelor Eurostat.
Anunț important pentru românii cu credite! Ce se întâmplă cu ratele, chiar la început de an... Anunț important! Ludovic Orban a spus cum vor fi plătite pensiile...