Antena Căutare

Anunț bombă! Românii vor primi bani pentru fiecare pană de curent! Ce trebuie să faci ca să primești despăgubiri

Românii vor primi bani pentru fiecare pană de curent, începând din acest an. Despăgubirile vor fi acordate consumatorilor casnici automat, fără ca aceștia să le ceară.  

Românii vor primi bani pentru fiecare pană de curent, începând din acest an. Despăgubirile vor fi acordate consumatorilor casnici automat, fără ca aceștia să le ceară.

Din acest an, Enel, Electrica, E.On şi CEZ vor despăgubi automat clienţii pentru fiecare pană de curent, cu 30 de lei, în anumite condiții.

Potrivit unor specialişti din sector, distribuitorii care sunt în situaţia de a plăti compensaţii anunţă despre acest lucru furnizorul din proprie iniţiativă, iar acesta va specifica acest lucru inclusiv pe factura clientului, care va scădea automat cu suma care trebuie plătită.

De la 1 ianuarie 2019 se reduce substanţial durata de întrerupere a alimentării pentru care se datorează aceste despăgubiri. Noile intervale de timp sunt următoarele: 6 ore – pentru mediu urban, în condiţii normale de vreme (durată redusă de la 8 ore, până la sfârşitul anului trecut); 4 ore – pentru municipii reşedinţă de judeţ, în condiţii normale de vreme. Înainte de 1 ianuarie 2019, prevederea nu exista.

Lista noilor intervale de timp continuă cu: 12 ore - mediu rural, în condiţii normale de vreme (durată redusă de la 18 ore) și 48 ore - în condiţii meteorologice deosebite (interval identic cu cel de până acum).

Despăgubirea este de 30 de lei pentru fiecare consumator casnic care este nealimentat mai mult decât intervalele de mai sus, pentru fiecare caz de depăşire a timpului.

Mai există un caz în care consumatorii casnici pot primi despăgubirea de 30 de lei. Acești bani trebuie să le fie acordați dacă, până la finalul anului 2020, au loc mai mult de 12 întreruperi neplanificate lungi în mediul urban sau 24 în mediul rural.

Amenzi de până la 5.000 de lei pentru cei care locuiesc la bloc. Ce obligații noi au asociațiile de proprietari... Ultimă oră! Un tip de pensiI dispare în România! Zeci de mii de pensionari vor fi afectați...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x