Antena Căutare

Rompetrol e gata sa se imprumute pentru a plati datoria catre stat

Rompetrol Group NV, actionarul majoritar al rafinariei Petromidia, ar putea emite obligatiuni sau sa aranjeze un imprumut pentru a plati taxele, a declarat la Alma Ata Tolegen Bozjanov, presedintele consiliului de administratie al companiei, scrie Bloomberg.






Intoarcerea la profit

Compania a mai anuntat ca va reveni pe profit anul viitor, dupa pierderi de 179 milioane de dolari in 2010. Pentru acest an, societatea estimeaza o gaura de 48,3 milioane de dolari. |n 2012, Rompetrol vrea sa faca un profit de 16 milioane de dolari, urmand ca acesta sa ajunga la 124,5 milioane de dolari in 2015, potrivit lui Dmitry Grigoryev, directorul financiar al Rompetrol.

Patriciu a primit 1,75 miliarde de dolari

KazMunaiGaz a mai anuntat ca valoarea totala a tranzactiei prin care a achizitionat grupul Rompetrol de la Dinu Patriciu a fost de 1,75 miliarde de dolari. |n 2007, anul la care Patriciu a vandut 75% din companie, Rompetrol fusese evaluata la 3,6 miliarde de dolari.

KazMunaiGaz a investi 800 de milioane de dolari in modernizarea rafinariei Petromidia. In tomana acestui an, cand lucrarile vor fi gata, rafinaria va avea o capacitate anuala de rafinare de 5 milioane de tone de titei, fata de 3,5 milioane cat are acum. (foto: Intact Images)

sursa:Jurnalul

Primii 10 cei mai bogati sefi de stat totalizeaza averi de 145 mld. $. Vezi topul magnatilor!... 15% din gazul ieftin a fost exportat indirect prin combinatele chimice...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x