Antena Căutare

Rosiile romanesti, bune la export: 100.000 de tone vor ajunge, anual, in Marea Britanie

Vom avea din ce in ce in ce mai putine rosii romanesti pe masa. Producatorii din Matca, una dintre cele mai mari ferme de tomate din tara, e pe punctul de a incheia un contract de export, pe 10 ani, cu o firma din Marea Britanie. Un reprezentant de acolo a venit astazi sa vada productia si a fost foarte multumit de ce a gasit.

Plantatia din Matca se intinde pe aproape 2.000 de hectare. Rosiile sunt ecologice, dar nu-si gasesc loc pe pietele de la noi. Britanicii sunt insa nerabdatori sa le vanda la ei in tara. Astazi au venit sa testeze terenul.

Le-au propus deja producatorilor de aici o oferta pe care chiar nu o pot refuza. Vor sa cumpere 100.000 de tone de rosii anual, timp de 10 ani.

"Cred ca este o ferma foarte draguta aici, arata potentialul Romaniei pentru export in Europa. Este o calitate fantastica a produselor", spune Steven Slade, consultant firma export-import.

Asa ca acum mai ramane sa bata palma cu britanicii. Maine vor merge si la alte ferme pentru ca reprezentatul firmei sa se convinga de calitatea produselor.

Britanicii vor cumpara kilogramul de rosii cu 1 leu 80, si le vor vinde cu 2 euro.

foto: Hepta.ro

Victor Ponta: Daca Dan Diaconescu nu plateste, numim administrator la Oltchim si reluam privatizarea in 6 luni... Metroul de suprafata, ingropat in trasee subterane...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x