Live acumObservator 19
Prime Time 20:00Sacrificiul

Salariile românior, schimbare uriașă! Cine ia mai puțin bani

Vești importante pentru angajați, după ce Guvernul a anunțat implementarea unui nou sistem de salarizare! Ce se întâmplă cu salariile românilor?

Vești importante pentru angajați, după ce Guvernul a anunțat implementarea unui nou sistem de salarizare! Ce se întâmplă cu salariile românilor?

Schimbare importantă pentru români, la capitolul salarii! Inițiatorii unui proiect vin cu propunerea ca, pe lângă salariul minim stabilit de Guvern să existe și un sistem de coeficienți minimali de ierahizare în ceea ce privește angajații.

Practic, acești coeficienți obținuți de români ar putea să fie înmulțiți cu salariul minim pentru a obține diferite niveluri de salarizare.

Salariul românilor, o nouă metodă de calcul

Salariile ar putea să fie calculate în funcie de coeficientul de ierarhizare, unde cel mai mic salariu să fie oferit muncitorilor necalificați și cel mai mare salariu să fie oferit românilor cu studii superioare de lungă durată, cu doctorat în domeniul activității pe care o desfășoară.

Acești coeficienți minimali vor fi aplicabili pentru toate categoriile de salariați încadrați pe funcții pentru care e obligatoriu un nivel de calificare.

Salariile, schimbare uriașă pentru români

„În vederea asigurării echilibrării sistemului de salarizare între sectorul bugetar și mediul economic concurențial, pentru sectoarele pentru care nu au fost încheiate contracte colective de muncă aplicabile la nivelul întregului sector de activitate, prin prezenta lege se stabilesc coeficienți minimali de ierarhizare salarială”, spun inițiatorii noii reglementări, conform celor de la bugetul.ro.