Live acumObservator 06
Prime Time 20:00Sacrificiul

Se taie alocațiile copiilor! Care este condiția ca să iei toți banii de la stat

sAlocațiie copiilor vor fi tăiate începând cu data de 1 ianuarie 2020, lucru prevăzut într-un proiect de lege prezentat recent.

Alocațiie copiilor vor fi tăiate începând cu data de 1 ianuarie 2020, lucru prevăzut într-un proiect de lege prezentat recent.

Elevii vor avea alocații tăiate, dacă nu respectă o regulă. Practic, de la data de 1 ianuarie 2020, alocațiile se taie dacă elevii au prea multe absențe nemotivate.

Alocațiile copiilor vor fi cu 20% mai mici sau chiar suspendate integral dacă elevul are prea multe absențe nemotivate.

Alocațiilor copiilor vor fi tăiate din ianuarie 2020

Această modificare face parte dintr-un nou proiect de lege prin care se propun majorări anuale ale banilor destinați elevilor.

Alocațiile copiilor au fost deja tăiate în județul Vaslui, acolo unde regula a început să fie aplicată încă din luna august. Mai bine de 400 de familii au fost afectate.

Tăierea alocațiilor copiilor, măsură drastică

„A fost suspendatã plata alocațiilor de susținere a familiei pentru un numãr de 427 de familii, suma aferentã fiind de 88.741 lei. Alocația pentru susținerea familiei a fost diminuatã de la plata în proporție de 20%, respectiv 50% pentru un numãr de 539 de familii cu suma de 25.716 lei. Numãrul total de absente școlare nemotivate, transmise de Inspectoratul Școlar Județean cãtre instituția noastrã, a fost de 1.869”, a declarat Sorin Prepelitã, directorul Agenției Județene pentru Plãți și Inspecție Socialã Vaslui, conform celor de la bugetul.ro.

Măsura de-a tăia alocațiile copiilor are ca scop limitarea abandonului școlar, ce atinge cote tot mai mare în România.