Antena Căutare

Sarkozy introduce in Franta taxa "Robin Hood": 0,1% pe tranzactiile financiare

Presedintele francez Nicolas Sarkozy a anuntat introducerea unei taxe pe tranzactiile financiare de 0,1 %, conform BBC.

Impozitul de 0,1% va fi introdus in luna august, indiferent de deciziile pe care le vor adopta alte tari europene.

Taxa face parte din pachetul de masuri stabilit de presedinte pentru a incuraja cresterea economica si pentru crearea de noi locuri de munca.

Sarkozy va participa la alegerile prezidentiale din aprilie, dar situatia este destul de ingrijoratoare pentru liderul statutului in sondaje, fiind mult in spatele rivalului socialist, Francois Hollande.

Intr-un interviu acordat televiziunii publice, Sarkozy a spus ca taxa ar trebuie sa le incurajeze si pe alte tari europene sa ia astfel de masuri.

"Vream sa cream o unda de soc si sa oferim un exemplu cu privire la cei care au declansat criza, ca aceia trebuie sa plateasca pentru restabilirea economiei. Speram ca taxa va genera un miliard de euro( 1, 3 miliarde de dolari, 0,8 miliarde £) venituri noi la buget si astfel va scadea deficitul nostru bugetar", a spus presedintele francez.

Propunerea unor astfel de taxe din partea guvernelor francez si german a fost unul dintre motivele pentru care premierul britanic a refuzat sa semneze pactul european de la ultima conferinta care a avut loc la Bruxelles in decembrie.

Cameron a spus ca o asemenea taxa va "penaliza" Londra, unde au loc mai mult de 75% dintre tranzactiile financiare europene.


Foto: EPA/Intact Images

Facebook-ul va fi cotat la bursa... Hotelierii nu vor sistemul electronic de evidenta a turistilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x