Antena Căutare

Scrisoare de intentie catre FMI: 7.000 de angajati din sectorul de stat vor fi disponibilizati

Fin.ro prezinta continutul scrisorii de intentie catre FMI. Din document reiese ca din sectorul de stat vor fi disponibilizati 7.000 de oameni, dar si ca, pana la 1 ianuarie 2012, majoritatea companiilor si regiilor autonome vor avea manageri privati. Mai mult decat atat, toate companiile din subordinea statului vor fi privatizate in totalitate sau in parte.

„Inflatia este mai ridicata decat ne-am asteptat, din cauza cresterii preturilor alimentelor si energiei. Acesti factori, plus o crestere suplimentara a preturilor administrate, vor mentine inflatia peste 5% pentru restul anului, facand improbabila atingerea tintei de inflatie a BNR la sfarsitul lui 2011"


In plus, oficialii romani se angajeaza in fata FMI sa mentina deficitul bugetar la 4,4% din PIB in acest an. Pentru 2012, autoritatile apreciaza ca deficitul va fi redus pana la 3% din PIB, prin limitarea cheltuielilor, inclusiv a salariilor si subvensiilor.

„Veniturile au fost usor peste asteptari in primul trimestru din 2011, in timp ce cheltuielile curente si cele de capital au fost sub program, permitandu-ne sa indeplinim tinta de deficit cu o marja considerabila. Pe partea de cheltuieli, ne vom continua eforturile pentru a imbunatati si prioritiza cheltuielile de capital, pentru a creste absorbtia fondurilor UE, daca este necesar utilizand resurse suplimentare alocate catre investitii in prima jumatate a anului", se mai precizeaza in scrisoarea de intentie.

In acelasi document, Guvernul se obliga ca, de la 1 ianuarie 2012, sa interzica prelungirea contractelor de managment existente la companiile de stat.

Scrisoarea de intentie mai arata ca cele 154 de firme de stat monitorizate in cadrul Acordului vor disponibiliza aproximativ 7.000 de angajati pana cel tarziu la sfarsitul lunii septembrie a acestui an.



Citeste si Antena3

Foto:Intact Images

Datoria Romaniei a scazut cu 3,5 miliarde lei... Actiunile Apple scad. Ingrijorari printre investitori...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x