Antena Căutare

Se dă peste cap economia țării? Românii au restanțe bancare de 7,2 miliarde de lei

Românii care au făcut împrumuturi bancare au rate neachitate în valoare totală de şapte miliarde de lei. Fruntaşi sunt bucureştenii, cu restanţe de trei miliarde de lei. La coada clasamentului, cu cele mai puţine restanţe, sunt locuitorii din judeţele Covasna şi Călăraşi.

Românii au luat credite de la bănci în valoare de peste 270 miliarde de lei, iar până la sfârşitul lunii octombrie au adunat restanţe de aproape 7,2 miliarde de lei, adică 2,6% din suma totală împrumutată. Restanţele pentru creditele în moneda naţională se apropie de 5 miliarde de lei.

Locuitorii din regiunea Bucureşti-Ilfov conduc în clasamentul restanţierilor cu 2,85 miliarde de lei. Din acestă sumă, restanţele în lei sunt de aproape 1,9 miliarde de lei, iar echivalentul celor în valută se ridica la peste 980 milioane de lei.

Pe de altă parte, cel mai scăzut nivel al restanţelor la rate este în judeţul Covasna, cu puţin peste 15 milioane de lei, urmat de locuitorii din judeţul Călăraşi. Deşi au împrumutat, în total, aproape 1,4 miliarde lei, restanţele sunt de doar 19 milioane de lei.

Datele complete, publicate de Banca Naţională a României, le găsiţi în ediţia de azi a cotidianului naţional Jurnalul, de unde puteţi afla mai multe detalii pe această temă.

Salariul mediu net a crescut cu 396 lei. IT-iștii încasează cele mai mari salarii... Studiu: Maşinile zburătoare ar putea atrage în 2020 milioane de dolari din partea investitorilor...
Ana Bodea, despre succes și determinare: „Ca actor trăiești mai multe vieți într-una singură”
Ana Bodea este protagonista serialului Lia – Soția soțului meu, difuzat de Antena 1 și...
Horoscopul zilei de 7 februarie 2023. Gemenii trebuie să fie atenți la ce spun. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 7 februarie 2023 atrage atenția asupra comportamentului Gemenilor. Aceștia...
Parteneri
Horoscopul săptămânii 6 februarie – 12 februarie 2023. Descoperă ce îți rezervă astrele, în funcție de zodie
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x