Antena Căutare

Sebastian Vladescu: "FMI a venit cu propunerea sa crestem taxele, fara a renunta la scaderea salariilor"

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat, joi, la ca FMI a venit cu propunerea de crestere a taxelor, fara a renunta insa la scaderea salariilor: "Intotdeauna reducerea salariilor a fost pe masa si cea de reducere a pensiilor, de asemenea; sistemul de pensii prezinta cel mai mare risc de a ajunge in incapacitate de plata".

"a fost decizia Guvernului roman sa reduca din cheltuieli, dar exista si varianta mixta de a creste putin si taxele".


Referitor la momentul ales pentru a comunica aceste masuri de austeritate, ministrul Finantelor a explicat ca este urmarea faptului ca in ultimele luni "economia globala si cea romaneasca ne-au aratat ca lucrurile stau mult mai rau decat s-a sperat".

Ceilalti invitati, Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania si Petre Dandea, vicepresedinte Cartel Alfa, au facut din nou apel la combaterea evaziunii fiscale. In replica, Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului BNR a explicat ca evaziunea este o chestiune foarte complicata, ia timp si nu poate fi luata in calcul pe termen imediat:"sunt masuri structurale, mai intai trebuie concepute, trebuie aprobate, e o chestiune dificila...problema Romaniei este cea a deficitului".

"Publicul nu doreste sa plateasca mai mult, indiferent de sistemul de colectare a taxelor, romanul n-a platit mai mult de 31% niciodata", a spus Lucian Croitoru.

"Va trebui sa intelegem ca nu ne putem permite fantani arteziene si panselute in fiecare oras suntem o societate care isi permite niste luxuri, care nu isi au rostul", a declarat Florin Pogonaru.

citeste articolul complet pe Hotnews

Clasamentul celor mai vandute branduri de consum din Romania... Cum scoatem Romania din criza fara sa taiem salarii si pensii?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x