Antena Căutare

Sebastian Vladescu: Romania nu se afla in incapacitate de plata

Romania nu se afla in incapacitate de plata si "niciun cetatean roman nu trebuie sa isi faca probleme ca nu isi va primi pensia sau salariul de la stat", spune ministrul de Finante Sebastian Vladescu.

Motivul? Guvernul lupta pentru a reda stabilitatea economica si pentru a diminua riscurile ca tara noastra sa aiba de suferit de pe urma crizei mondiale. "La intrebarea ce au facut institutiile statului in perioada extrem de dificila, raspund direct: Mentinem stabilitatea macroeconomica. Avem un buget care ne permite sa functionam", a declarat Vladescu.

Totusi, in Romania, cheltuiala bugetara "este mult dincolo de eficienta si mult dincolo de ceea ce asigura functionalitatea pe termen mediu si lung". Ministrul de Finante crede ca tara noastra cheltuie "enorm pe salarii si ajutoare sociale".

Echilibrul macroeconomic a fost tulburat in 2007-2008, in conditii de expansiune economica si in conditii de crestere economica excesiva, prin cateva legi care au majorat cheltuielile sociale si salariale au crescut dincolo de puterea noastra, mai spune ministrul. Acum, Romania trebuie sa isi ajusteze acest tip de cheltuieli in zona de suportabilitate.


Primul lucru pe care l-au facut institutiile statului au fost acela de a pastra echilibrul macroeconomic.

Romania trece prin cea mai grea perioada de dupa al II-lea Razboi Mondial... Adio taxa de pod Giurgiu-Ruse?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x