Antena Căutare

Seceta scumpeste alimentele. Vezi cu cat vor creste preturile la carne sau lactate!

Scumpirile se tin lant, in aceasta toamna. Toate costa mai mult - legumele, lactatele, carnea. Producatorii maresc preturile. Dar produsele ajung si mai scumpe in magazin, spre disperarea clientilor.

Domnul Visan este din Poienarii de Arges si se ocupa cu agricultura de aproape zece ani. Seceta l-a obligat sa isi scumpeasca produsele. Nu doar legumele costa mai mult. Si carnea, si lactatele se scumpesc cu 10%. Nu scapa nici uleiul sau paine. Vor avea preturi cu pana la 20% mai mari!

Cei care nu scumpesc merg in pierdere. Domnul Georgescu are o ferma de vaci de aproape 18 ani. Un litru de lapte costa inca 2 lei, dar este pret de producator. Cu intermediari, laptele ar fi ajuns in magazine la un pret aproape dublu.

In consecinta, daca producatorii scumpesc materia prima, si magazinele ridica preturile. Iar preturile crescute ii obliga pe romani sa scoata mai multi bani din buzunar. Din pacate, meteorologii spun ca seceta va continua si in luna septembrie.

Guvernul a esalonat pe sapte ani datoriile TVR, CFR Marfa si CFR SA... Opt momente care au favorizat disparitia unor industrii intregi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x