Antena Căutare

Sedinta boardului FMI privind acordarea celei de-a 5-a transe din imprumut, amanata pentru 2 iulie

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a anuntat, marti, ca sedinta boardului FMI pentru aprobarea cele de-a cincea transe din imprumutul de 13 miliarde de euro a fost amanata.


Guvernul a decis majorarea TVA la 24% de la 1 iulie dupa ce Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionala prevederea legata de reducerile pensiilor cu 15%. Ministrul de Finante marturiseste ca, in tot cazul, exista planuri alternative pentru orice. Potrivit lui Vladescu, cresterea taxelor reprezinta un risc suplimentar de evaziune fiscala.

Ministrul Vladescu declara ca saptamana incheiata a fost una neagra pentru Guvern, "ca sa nu spun a patimilor". Pe langa concluziile Curtii Constitutionale, Guvernul a primit semnale negative si de la Comisia Europeana, care a avertizat Romania ca va avea probleme cu transa din imprumut daca Guvernul introduce taxarea inversa sau TVA pe achizitiilor intracomunitare.

Analistii: Majorarea TVA va reaprinde inflatia, iar BNR va mentine dobanda-cheie la 6,25%... Guvern: Romanii cu mai multe case nu scapa de "taxa de solidaritate"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x