Antena Căutare

Guvern: Romanii cu mai multe case nu scapa de "taxa de solidaritate"

Guvernul nu renunta la impozitarea romanilor cu mai multe case. Acestia vor plati de la 1 iulie o asa zisa taxa de solidaritate, care poate ajunge pana la 200 % din impozitul aferent locuintei de domiciliu. Taxa trebuie achitata pana la 30 septembrie la bugetul local. Guvernul spera sa atraga la buget 31 milioane lei in 2010.

Ordonanta privind modificarea Codului Fiscal a avut un traseu sinuos in ultimele zile. Saptamana trecuta a fost trimisa la Monitorul Oficial, sambata a fost adaugata in text majorarea TVA la 24%, apoi s-a scos taxa de solidaritate pe care ar fi trebuit sa o plateasca cei care au mai multe locuinte. Aceasta masura nu a fost totusi eliminata definitiv de catre guvernanti, care au decis legiferarea separata a impozitarii proprietatilor suplimentare.

Majorarea impozitului va intra astfel in vigoare la 1 iulie.

Unul dintre sustinatorii masurii este parlamentarul Varujan Pambuccian, sustinator al guvernului si liderul grupului minoritatilor nationale.

Printre cei loviti de masura anuntata de guvern se numara si o parte din ministrii cabinetului Boc. Pe primul loc se afla ministrul Apararii, Gabriel Oprea, care detine trei case de locuit, doua case de vacanta, doua apartamente si un spatiu comercial.

Nici ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, nu sta rau la capitolul proprietati imobiliare. Acesta este proprietarul a 5 apartamente. Patru in Bucuresti si unul in Sinaia.

Radu Berceanu, de la Transporturi, detine 3 apartamente, Elena Udrea are doua case si un apartament, in vreme ce vicepremierul Marko Bela are doua apartamente si o casa. Pentru toate astea, ministrii vor fi nevoiti sa plateasca sute de lei in plus, la impozite.

Sedinta boardului FMI privind acordarea celei de-a 5-a transe din imprumut, amanata pentru 2 iulie... Oscilatii periculoase: Euro se tranzactioneaza cu 4,37 lei pe piata interbancara. Dimineata a atins 4,39!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x